Info

Coltings Nakna Sanning

Triatleten, entreprenören, författaren, debattören, och hälsokonnessören Jonas Colting ger sin syn på aktuella frågor inom träning, hälsa, kost och livsstil.
RSS Feed
Coltings Nakna Sanning
2016
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April


All Episodes
Archives
Now displaying: January, 2016
Jan 27, 2016
Hur kommer det sig att svenska skidåkare är sjuka hela tiden? Hur kommer det sig att svenska skidåkare är de mest förkylda idrottarna i hela Sverige? Hur kommer det sig att dessutom betraktas som tämligen normalt och som en del av processen? Coltings Nakna Sanning tar ett ordentligt grepp på ämnet och går till botten med Gundesyndromet i en konservativt grötkladdig och jantelagspräglad glesbygdsidrott.
Vi kastar också nytt bränsle på argumentationen över dietisterna som Sveriges absolut värsta yrkeskår, detta efter skakande berättelser från verkligheten. Till sist, som en behövlig kontrast till den ofrivilliga parodin Vegorätt i SVT, lanserar vi programidéen till en tv-serie om biff! Enter; Rå-kötträtt!
Jan 21, 2016
Det saknas ett politiskt parti som sätter folkhälsa FÖRST på agendan! Det saknas ett politiskt parti som förstår värdet av att stimulera, möjliggöra och tillhandahålla en starkare och bättre folkhälsa! Det saknas ett politiskt som inser att samhället hade sparat enorma resurser på att investera i folkhälsan! Det saknas ett politiskt parti som förstår att ett samhälle inte är starkare eller bättre än vad dess invånare är friska och lyckliga! Det saknas ett politiskt parti som inser vidden av fellevnadsproblematiken som långsamt gör människor tjockare, tröttare, mer stressade och sjukare! Det saknas ett politiskt parti som talar ur skägget och pekar ut riktningen med hela armen! 
Sverige behöver ett folkhälsoparti! Sverige behöver ett folkhälsoparti som bygger simbassänger, momsbefriar nyttig mat, skattar ut godis och margarin, frigör arbetstid till träningstid, använder rörelse som integration, tar dietister och Livsmedelsverk i öronen och skänker bort 10 miljoner par löparskor!
Sverige behöver ett sådant politiskt parti. Så därför har vi idag startat ett sådant. Vi presenterar FOLKHÄLSOPARTIET!

 

1