Info

Coltings Nakna Sanning

Triatleten, entreprenören, författaren, debattören, och hälsokonnessören Jonas Colting ger sin syn på aktuella frågor inom träning, hälsa, kost och livsstil.
RSS Feed
Coltings Nakna Sanning
2016
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April


All Episodes
Archives
Now displaying: November, 2015
Nov 26, 2015
Är det farligt att skära ned på kolhydraterna? Är ”energibrist” ett stort problem bland svenska idrottare? Och är då lösningen på nämnda energibrist att äta mer kolhydrater i en fettskrämd idrottsvärld?
Podden har pratat om det här ämnet många gånger tidigare men temat är ännu en gång aktuellt efter ett helt absurt inslag i Vinterstudion föregående helg.
Coltings Nakna Sanning tar en kraftfull ställning i frågan och lyfter återigen den stora skillnaden mellan tillfällig fitness och långsiktig hälsa.
Dessutom har veckans podd en air av sololja och kokos då avsnittet är inspelat på Apollos fantastiska anläggning i Thailand; Thanyapura!
Till yttermera vissa pratas det en del om efterskalven till köttavsnitten och annat tumultariskt prat. Avsnitt 35 av podden är ren dynamit!
Nov 11, 2015
I del två av poddens fokus på kött har vi nu kommit till den delikata och i högsta grad aktuella frågan om kött och miljö! En fråga som präglas av lågt i tak, komplett konsensus samt en åsiktskonformitet utan dess like! Men är det verkligen KÖTT som är det största miljöhotet? Räddar vi verkligen världen genom att sluta äta kött? Och har den veganpropagerande filmen Cowspiracy verkligen rätt när de säger att köttindustrin står för 50% av alla växthusgaser?
Svaret är naturligtvis nej, nej och NEJ! Podden tar itu med den politiskt färgade veganismen och ställer frågan NÄR I HELVETE naturligt betande djur, som funnits på jorden i miljoner år, blev samtidens stora klimatbov och potentiellt sett jordens undergång.
Dessutom samlar vi ihop intrycken ifrån reaktionerna ifrån förra veckan samt bekänner digitala ovanor, längtan efter det tysta och varför Jonas aldrig har ytterkläder på sig.
Coltings Nakna Sanning 33 will blow your socks off!
Nov 5, 2015
Det stora samtalsämnet den senaste tiden; KÖTT! Vi går på djupet och tar ett helhetsgrepp på kött under de två kommande avsnitten. Vi börjar med kopplingen mellan kött och hälsa! Är kött verkligen farligt? Hur kan det enda födoämnet som vi med säkerhet vet att människan livnärt sig på i flera miljoner år helt plötsligt vara dåligt för oss? Vad betyder WHOS;s omtalade studie och exakt hur mycket har massmedia förvrängt bilden av sanningen. Ska vi skylla bacon för det som snarare har med medföljande ketchup, juice och pommes frites att göra? Hur fel ute är veganerna egentligen och vilka hälsorisker löper man när man utesluter kött ur dieten. Hur rätt har Homer Simpson när han undrar varför vi inte ska äta djur när de är gjorda av kött?
Ovanpå allt om kött så pratas det simning, minnen från förr, ifrågasättandet av sjävbilder och identitet, varför Allt för Sverige är så bra, samt spridda skurar av låtreferenser ifrån 80-talet.
Avsnitt 32 av Coltings Nakna Sanning är rena dynamiten!
1