Info

Coltings Nakna Sanning

Triatleten, entreprenören, författaren, debattören, och hälsokonnessören Jonas Colting ger sin syn på aktuella frågor inom träning, hälsa, kost och livsstil.
RSS Feed
Coltings Nakna Sanning
2016
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April


All Episodes
Archives
Now displaying: October, 2015
Oct 28, 2015
Hur crawlar man som Tarzan? Hur simmar man många mil som en krokodil? I svallvågorna av höstens första simcamp så tittar Jojje Borssén upp på podd-HQ och pratar simning med Jonas och Niklas.
Simning är det nya svarta och att kunna crawla är idag lika coolt och statusfyllt som en Porsche på 80-talet. Så hur gör man och vad tänker man på?
I avsnitt 31 av Coltings Nakna Sanning så ger vi järnet ända in i kaklet!
Till yttermera visso divideras det om språk, kommunikation, lingvistik, semantik, retorik och hur man skriver ett bra Högskoleprov. Det kastas ut brandfacklor och eldar tänds. Ett sjuhelvetes avsnitt helt enkelt!

 

Oct 22, 2015
Hur svårt är det att köra en Ironman eller en längre triathlon. Hur tränar man? Hur tänker man? Vilket upplägg ska man följa?
Eftersom vi arrangerar en ny halv-IM i Borås nästa år så ger vi i avsnitt 30 de bästa tipsen och tricksen kring hur man tar sig an uppgiften att möta en sådan utmaning!
Dessutom får vi höra om vad som egentligen hände under Jonas senaste resemissöde, uppdateringar ifrån Elins simträning och hur det kommer sig att avsnittet är inspelat i hjärtat av Bergslagen.
Mysfaktorn är hög och kvällen sen. Don´t miss out!

 

Oct 15, 2015
Ett helt gäng myter, missuppfattningar och missförstånd kring träning, mat och hälsa! Det är vad vi avhandlar i Coltings Nakna Sanning avsnitt 29.
Vi undrar och spekulerar i hur och vart de här myterna egentligen uppkommit och gissar att det finns ett Illuminatisällskap av dumma troll som prånglar ut all denna villfarelse.
Jonas äter middag, avhandlar den senaste träningen och argumenterar kring varför både Hank Moody och Erik Wickström är lika goda pappaförebilder. Det växlas ord på danska och de muntra tillropen är många och långa. Ett i sanning spektakulärt avsnitt som är både spekulativt och speciellt!

 

Oct 7, 2015
I avsnitt 28 diskuterar vi huruvida egoism är detsamma som egocentrism. Och om egocentrism ens är ett negativt attribut. Hur mycket tid och tanke får och kan man egentligen lägga på sig själv och sin hälsosträvan? Den självbekännande egocentrikern Jonas benar ut begreppen kring självcentrering och självförverkligande och går på vandring i minnenas allé. Podden går också till hårt angrepp på mataffärer som frontar godis värre än Hemmakväll och det mynnar ut i ett rejält dra åt helvete. Dessutom filosoferas det över termogenes och optimala inomhustemperaturer. Mycket kaffe konsumeras. Många tankar vädras. Knausgård kommer på besök. Alla kramas. Coltings Nakna Sanning går på djupet och på höjden.
1