Info

Coltings Nakna Sanning

Triatleten, entreprenören, författaren, debattören, och hälsokonnessören Jonas Colting ger sin syn på aktuella frågor inom träning, hälsa, kost och livsstil.
RSS Feed
Coltings Nakna Sanning
2016
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April


All Episodes
Archives
Now displaying: September, 2015
Sep 30, 2015
I avsnitt #27 av Coltings Nakna Sanning lyfter vi debatten ifrån utseende och stigmatisering till insikten om att vi ska Älska Vår Kropp! Men finns det verkligen ett ”hat mot feta”? Är det inte snarare så att det är öppet mål i att kritisera och demonisera vältränade människor som ägnar mycket tid åt träning? Och handlar det inte ytterst om en allmänt utbredd ytlighet som gör att vi bedömer yta mer än innehåll? Till yttermera visso dissekerar vi farhågorna kring gifter i maten, fläckborttagning som inte tar bort fläckar och tar en vända till med korttidsfasta. Ett strålande, sprudlande och sensationellt avsnitt inspelat under the influence av stora mängder koffein och hormoner!
Sep 23, 2015
I avsnitt 26 avhandlar vi bland annat träningsinspiration och hur man kommer igång. Eller hur man gör om man vill komma igång. Eller hur man gör om man vill vilja att komma igång. Hur man kommer igång att vilja. Ja, det är rörigt men vi kommer till avslut i frågan. Till yttermera visso avhandlas också musik för 80-talsinfluerade autister, minnen ifrån förr, Citadelldoppet 1987 samt vad Douglas Couplands bestseller egentligen handlar om. Något dras åt helvete och småkakorna som ligger på konferensbordet är i centrum nästan hela tiden. Kaffe på det. Och så naket.
Sep 16, 2015
Skador, sjukdom och döden. Hur ska idrottsmän och träningsmänniskor förhålla sig till de aspekterna av livet? Kan vi undvika dem, förneka dem, förebygga dem eller behöver vi helt enkelt roll with the punches och leva med ödmjukhet? När idrottsmän skadas, blir sjuka eller till och med avlider, vad beror det på och vad betyder det? Och hur bemöter vårdapparaten en skadad eller sjuk individ som hårdtränar? Detta och mycket annat handlar Coltings Nakna Sanning #25 om! Vi avhandlar SVT;s fördelar och nackdelar och delar ut ett dra åt helvete i vanlig ordning. Vi pratar om sån´t som hände förr i tiden och bjuder på lite naket. Vi går högt och djupt och på bredden.
Sep 9, 2015
I måndags körde jag min tionde raka ÖTILLÖ. 120 av de bästa tvåmannalagen från 26 nationer gjorde under den dagen sitt yttersta och kämpade på land och i vatten. På Utö var vi till slut framme och i mål. Där mötte vi värme, mat och återhämtning. Samtidigt gör idag många andra människor en helt annan resa över land och vatten. Många av dem når aldrig en trygg hamn. Många av dem kommer aldrig fram på sin resa. Många av dem går under på vägen fram till den trygghet de sökt sig ut på havet för att nå. Under ÖTILLÖ kunde vi att njuta av ynnesten och friheten att kunna uppskatta en tuff och utmanande dag i skärgården. Men vi gjorde det samtidigt med en tanke på alla de som inte har vare sig frihet eller trygghet utan är på flykt. Avsnitt 24 av Coltings Nakna Sanning handlar om ÖTILLÖ, om att hjälpa andra och om vår nystartade insamling #swimrunforlife som på några dagar samlat in över 215000 kr.
Sep 2, 2015
Hon började träna triathlon för mindre än ett år sedan. Hon var livrädd för vatten, hade aldrig cykeltränat och hatade löpning. Förra helgen fullföljde hon Stockholm Triathlon med 1500 m simning, 40 km cykel och 10 km löpning. Det i sig är stort. Men om man sedan lägger till att hon för tre år sedan amputerade båda underbenen, låg flera månader på sjukhus, hade en hemsk rehabprocess och kämpade med inre demoner och självmordstankar, så är Shahrzad Kiavashs berättelse en oerhörd berättelse om mod och kämpaglöd! Shahrzad är ett levande bevis på att livet handlar om att göra det mesta och bästa av det man har. För om man vill hitta hinder och ursäkter så finns det alltid sådana. Shahrzad ser inga hinder och kommer inte med några ursäkter!
1