Info

Coltings Nakna Sanning

Triatleten, entreprenören, författaren, debattören, och hälsokonnessören Jonas Colting ger sin syn på aktuella frågor inom träning, hälsa, kost och livsstil.
RSS Feed
Coltings Nakna Sanning
2016
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April


All Episodes
Archives
Now displaying: August, 2015
Aug 26, 2015
För någon vecka sedan basunerade massmedia ut uppgiften att en studie visar att man blir smalare av kolhydrater än av fett. Kan det verkligen stämma? Eller är både studien och resultatet helt feltolkad? Vi går på attack och på djupet! Podden avhandlar så vitt skilda ämnen som irriterande radiomanér, ålens mystik, skotska sjöodjur och absurditeten bakom Way out Wests kött- och mejeriförbud. Förresten, absurditeten bakom hela demoniseringen av kött som miljöbov! Sedan avslutar vi med spridda minnen av det flydda 80-talet och hur stand up comedy förändrats genom åren. Jonas namedroppar blandade glimtar av sitt förflutna och så kör vi naket så vi nästan skäms!
Aug 19, 2015
Vi betar av samtidsreflektioner varvat med nya litteraturtips och blandade karameller ur den senaste veckans godispåse. Varför är ICA-kurirens kokosfettsvarning helt absurd? Hur deltar man i lopp utan att tävla? Skillnaden på business class och ekonomi? Svammel och allvar med mycket naket på slutet!
Aug 12, 2015
Coltings Nakna Sanning välkomnar en världsmästare och en äkta järnman! Göran Magnusson är 70 år gammal och vinner triathlontävlingar i parti och minut, senast två distanser på masters-EM. Vad sägs om att simma 1500 meter, cykla 40 km och sedan springa avslutande 10 km på 41-42 min? Det är Görans standard! Lyssna på ett glädjesprudlande avsnitt om hur man kan vara pensionär och hålla en högre nivå en de flesta 30-åringar och hur ålder, i högsta grad, bara är en siffra!
Aug 5, 2015
Podden har rört sig en hel del kring ämnet och tidigare avhandlat både socker, kostråd, fett och uthållighet men nu pratar vi om själva konceptet LCHF. Vad är LCHF, hur funkar det och varför? Och hur kommer det sig att LCHF möter så mycket motstånd från diabetessköterskor och sjukvård trots att så många erhåller enastående resultat? Bonusmaterial kring Jonas middagsvanor, dygnsrytmsvanor och (bristen på) vardagsmotionsvanor. Podden går också hårt åt dumhet i sociala medier och oförmågan att skilja mellan bananer och skumbananer. Kanske också lite naket…
1